slide show

Din blogg ska vara som en hinderbana

Alla har vi olika åsikter om hur en blogg ska vara uppbyggt i skrivt. Säga att en bra blogg som kan nå toppen måste uppdateras minst 10 gånger om dagen, vara aktiv, skriva intressanta inlägg och till sist bildbomber på mat.
Om vi går in på "10 inlägg om dagen" så kan man ju tycka att det är super enkelt!
Till exempel på en "bloggs schema";
1:a - Uppdatering av din frukost.
2:a - Berätta att du sitter på jobbet/ i skolan och har pisstråkig mattelektion.
3:e - Bild på dagens lunch.
4:e - Vad du ska göra när du kommer hem.
5:e - Att du är på väg hem.
6:e - Dragning av "dagens blogg", "hiss/diss" , "dagens låt/musikvideo" eller liknande.
7:e - Tackar och hyllar dina läsare.
8:e - Berättar hur god middagen var.
9:e - Berättar om den fantastiska dagen (fast vi redan har följt hela dagen)
10:e - Säger godnatt.
 
Det dom alla näst intill har glömt av är att mixa sin blogg, allt i från rättuppstående hinder till två/tre kombinationer, oxrar, vattengravar, saxhinder. 
Nu kanske ni står som frågetecken, men det jag vill ha förklarat är att din blogg ska vara uppstyrt lite grann av hur ditt liv ser ut. Är du en satsande hoppryttare, fotbollsspelare eller brottare. Så ska du tänka att bloggen ska följas i dom spåren.
 
Tar ett exempel på en tävlande hoppryttare.
Blogga lite kortfattat om din vardag (som i väntan på att komma in till banan). När du har kommit in slå på ett power inlägg med lite text, någon video eller så.
När du kommer i anridning mot det första hindret, som är ett rättuppstående hinder, enkelt och lätt att ta sig över. Det vill säga i bloggen värld innebär ett intressant men ganska så kort inlägg.
Nästa hinder är en oxer behöver en liten mer kraft för att komma över, som då blir ett längre inlägg.
Det tredje hindret är en trekombination, där kan du välja att ta upp till exempel tre olika ämnen i ett och samma inlägg, eller en uppföljare från första inlägget. Kan vara allt ifrån en historia du själv har hittat på, en riklig händelse eller varför inte en drös med bilder genom eran tid.
 
Det jag vill ha sagt är, att så fort du gör dig förberedd till ett nytt moment, så ska även spridas vidare till din blogg. Och kom ihåg en tävlingsbana, fotbollsmatch en den du kommer att brottas mot aldrig kommer att bli den samma. Så tänk även på att din blogg inte heller får samma typer av uppdatering dag in och dag ut.

Bjuder på lite bilder ifrån en tävling i Grästorp 2011 :)
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0